Sandblæsning af huset endte som et mareridt

Så skulle der ske noget hjemme på martriklen, vores gamle parcelhus i gasbeton trængte udvendigt til en kærlig hånd, da farven var skallet af flere steder. Jeg mente at vi blot skulle male henover med noget ny farve, men min onkel som er murer fortalte at vi ville risikere at malingen indenunder ville skalle af.

Der var derfor ingen vej udenom – huset skulle sandbæses for at få noget ud af det. Min nabo er gør det selv mand og som regel til fals for en høker pilsner. Så han var frisk på at stå for sandblæsningen af vores hus, da han kendte en gut hvor han kunne låne en sandblæsningsmaskine.

Meningen var jo god nok, og Tom som han hedder gik i gang dagen efter – hvilket jeg til min store gru snart skulle komme til at fortryde. Han fik ganske rigtigt sluttet maskinen til, men da han så gik i gang havde han ikke blændet af overhovedet. Resultatet var slidskader på vores vinduesglas i stuen, samtidig med at fygesand lavede ridser på vores nye bil.

Man kan jo dårligt tillade sig at blive sur når nu manden gør det i den bedste mening for at hjælpe, men det er aligevel brand ærgerligt. Så der var jo ikke andet at gøre end at pakke sammen og så i stedet begynde jagten på et professionelt sandblæsningsfirma.

Det lykkedes heldigvis og allerede efter et par dage gik de i gang med arbejdet – jeg skal love for at det var en noget anderledes oplevelse! Her var der virkelig styr på tingene. Der blev dækket ordentligt af og sandblæsningsmaskinen virkede også til at være i en noget anden kaliber.

Så nu er hele huset blevet sandblæst og maleren går i gang i næste uge. Jeg ville ønske at jeg fra starten havde valgt en professionel til opgaven – det havde sparet mig for meget besvær og nogle ærgerlige lærepenge. Men nu er huset i hvert fald i orden – og det er virkelig blevet flot.