6 uger selvvalgt skole

I dag skulle jeg starte på min 6 ugers selvvalgte kursus om projektledning. Jeg vågnede før mit vækkeur, sprang ud af sengen i bad og fik børstet mine tænder. Jeg var ekstremt tændt og klar til at give den fuld skalle. Jeg havde jo ikke gået i skole i flere årtier, så det var spændende at skulle tilbage på skolebænken og lære noget nyt. Jeg satte mig ved TV-et og så noget Go’ morgen Danmark. De talte om ledigheden fortsat var stigende i Danmark. Det var kedeligt og hårdt at høre. Jeg havde været arbejdsløs i 18 måneder, og intet tegnede til at det ville blive bedre anytime soon. Det begyndte at sne udenfor. Typisk tænkte jeg – så må jeg hellere komme tidligere afsted. Jeg gik ned i kælderen og hentede min cykel.

Der lugter altid i kælderen fordi vores vaskerum ligger så tæt på. Jeg bruger selv skyldemiddel for at der skal lugte lidt bedre omkring vores vaskerum. Jeg kunne høre at min nabo var derinde – så jeg hjalp hende lige med at lægge tøj sammen. Jeg har jo alligevel ikke noget at lave som arbejdsløs, så hvorfor ikke gøre lidt nytte af den tid jeg alligevel har. Da vi havde fået os en lille snak, og jeg alligevel var forsinket hoppede jeg på min cykel og spurtede afsted mod min nye skole. Jeg ankom blot 2 minutter før min første skoledag skulle begynde. Præcis som tilbage i folkeskolen – hvis jeg altså ikke kom for sent. Jeg gik ind i lokalet, og satte mig på bagerste række.

Alt var som det gamle. Der lugtede af folkeskole, og de smarte drenge sad bag i og de mere nørdede sad foran. Der var faktisk et nogenlunde lige antal drenge og piger i klassen. Gad vide om det var noget de havde ordnet på forhånd. Læreren, som i øvrigt var max halvt så gammel som mig, kom ind i lokalet og begyndte at råbe os op. Det var helt absurd at skulle lære noget af en så ung knægt, men han må jo vide hvad han taler om. Første skoledag gik stille og roligt med at lære hinanden at kende, og fortælle hvor man kommer fra. Sådan er det nok alle steder, men jeg havde håbet at vi kunne komme i gang lidt hurtigere. Jeg glæder mig meget til de 6 uger jeg skal i gang med nu. Jeg er helt sikker på at det nok skal blive sjovt.